#EnjoyEU

 

 

 

#EnjoyEU

Eu. Tu. El. Ea. Repetăm prin oportunități conjugarea verbului „a învăța”.#EnjoyEU #demospromotori

Posted by Iubesc Studenţia on Saturday, June 17, 2017

 

“Povestea noastră abia a început. Suntem tineri, avem un viitor pe care îl creăm deja. Cu primul pas, al doilea și faptele ce vor urma. Repetăm prin oportunități conjugarea verbelor a învăța, a crește, a explora. Eu, tu, el, ea, noi, voi, ei, ele. Acum, privește-mă în ochi și ai să vezi integritate, creativitate, libertate. O generație pe al cărei chip se țes valorile europene. Eu, tu, noi. Acum. #EnjoyEU 💙 ”

 

 

_______________

#Provocarea: Vin de la o serie de workshop-uri despre Uniunea Europeană, Parlamentul European şi valorile democratice europene. Am primit o provocare: aceea de a crea o inițiativă care să promoveze democrația și valorile ce îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene.

 

 

#Cercetarea: Mă bucur când găsesc motive suficient de bune care mă dau jos din pat în fiecare dimineață. Îmi doresc să fiu un cetățean activ și mi se pare #musai să înțeleg ce este Uniunea Europeană, care îi este “De ce-ul” și, mai ales, încotro se îndreaptă. Îmi place să știu lucrurile care contează. Am început să citesc despre valorile UE, pentru că ele sunt bornele noastre interiore, fundamentul deciziilor. De exemplu, “Uniunea a ales să crească cu democrație, libertate, egalitate, statul de drept, respectarea demnității umane, respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor aparținând minorităților.” (Values and objectives – Values, 2014) Aceste valori principale reprezintă rațiunea noastră comună.

#Ideea: Pentru că învăț atunci când creez sau când experimentez ceva anume, e nevoie ca ideea mea să aibă o componentă offline. Suntem în anul în care România a împlinit 10 ani de la aderarea la Uniune, iar Uniunea Europeană a împlinit 60 de ani. Motiv de bucurie x 3. Al treilea motiv fiind că am găsit un nume pentru ceea ce vreau să fac: #EnjoyEU. Îmi place provocarea și vreau să adun numere mari pentru ea.

#Obiectivul inițiativei #EnjoyEU este acela de a activa tinerii din propria comunitate. Sunt aproximativ 7000 de tineri în comunitatea mea și îmi doresc ca mesajul să ajungă la ei și la prietenii lor. Vreau să creez două videouri care să-i provoace, care să-i pună pe gânduri și, în același timp, să le transmită informații despre acele lucruri care ne cârmuiesc în viață: valorile.

#Implementarea: Am împărțit inițiativa în două etape: iunie – noiembrie. Filmez împreună cu 30 de tineri voluntari, câte 15 pentru fiecare video. Pentru prima parte a inițiativei, filmările au durat 5 zile. Au fost zile cu soare, dar și zile în care am fugit prin ploaie. Le-am explicat ceea ce avem de făcut, care este mesajul și de ce este important să transmitem acest mesaj generației noastre.  Mi-am dorit ca ei să înțeleagă că așa își vor provoca prietenii comuni să facă parte din mișcare. Montajul a adunat și el 3 zile. De la idee până la publicarea videoului au trecut 13 zile.

13 zile pentru rezultatul următor: 22200 vizualizări. A meritat.

Cristiana spune: “Alin Gabriel Grămescu a fost întotdeauna omul cu idei și omul care inspiră cu fiecare proiect. Uite încă un video care îți mișcă puțin sufletul.

Daniel spune: “Consider că tot ceea ce implică proiecte ce au la baza valori pro-europene și deschidere culturală..sunt pe placul meu. Suntem norocoși să avem aceste libertăți (de exprimare, libera circulație) prin care putem să punem în practică idei ce pot avea impact nu numai aici, ci și în Europa.”

Sunt convins că ai și tu o idee, o voce care îți spune că ești un cetățean activ, că trebuie să creezi lucruri și să crezi. Nu o lăsa să fie zgomot de fundal. Ascult-o. Poți avea propriul rol în comunitate. Găsește-l. Aceasta este #Provocarea.

#EnjoyEU

 

 

________________

Bibliografie:

europarlamentti.info (2014, n.d.). Values and objectives – Values. Disponibil la: http://europarlamentti.info/en/values-and-objectives/values/ Consultat: 27 iunie 2017