Agenția de PR Golin – mai bine da!

Toamna trecută eram în Paris, dar parcă tot toamna lui 2015 începea mai interesant: Student, anul 3, speech; Țineam un discurs în fața mai multor studenți. Îmi amintesc că le spuneam cât este de important să își cunoască domeniul, că e #musai să știe care sunt agențiile de top din România/ Europa/ World și să studieze despre campaniile anului din România/ Europa/ World. E #musai = e normal.

#SuntAtateaFeteInSala

M-am blocat. Nu am stiut ce sa mai spun. Se mai intampla! #aiae #iubescstudentia

Posted by Alin Gabriel Grămescu on Monday, October 12, 2015

Eu nu sunt licențiat în comunicare. Mi s-a părut mai fair așa. De fapt, am fost mereu un student de nota 8. Luam 10 când improvizam și 6 când memoram 50 de pagini. Luam 6 chiar și atunci când voiam să pic la materia respectivă. Oricum o dădeam, orice făceam, într-un final ieșea 8. Dar asta nu m-a oprit să creez cel mai util proiect dedicat studenților din România sau să fiu “Alin din România” în peste 20 de proiecte europene.

Una dintre obsesiile mele este să am un motiv suficient de bun pentru care să mă dau jos din pat în fiecare dimineaţa. Am simțit asta în vara lui 2015, când am citit anunțul următor: “Golin plătește tinerii să nu vină la birou în cadrul programului de anti-internship: THE UNTERNSHIP”. Am sărit din pat! Imaginația a început și ea să îmi ofere soluții peste soluții. Oricum o dădeam, orice făceam, într-un final mă vedeam cu mâinile în aer, mă vedeam câștigând. Îmi amintesc că pentru proba video am cumpărat 2 capre doar ca să transmit vizual mesajul meu preferat: “Eu sunt Alin și îmi place laptele.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=X9iaoo7ywRM?rel=0&w=560&h=315]

Golin a selectat primul Untern. Era pentru a 60-a oară când convingeam un juriu într-un pitch. Super! Dar știți ce nu se vede dincolo de numărul acesta? Celelalte 60 de nu-uri primite, mailurile acelea nedeschise, link-urile pe care ai intrat doar tu, Alin din România, chiar dacă trebuiau deschise de cineva din Belgia. Nu se aud pumnii care lovesc biroul sau luptele cu tine printre gânduri. Și știți de ce? Pentru că nu m-am imaginat niciodată așa. După un “Nu!”, un pumn dat în masă sau înjurături, au urmat mereu niște săptămâni în care evaluam ultimele pitch-uri și în care căutam să îmbunătățesc ceea ce nu îmi plăcea. Și uite așa o luam de la 0 către un nou “DA!”, Către imaginea aceea cu mâinile ridicate.

Atitudinea aceasta am descoperit-o și în cadrul familiei Golin. Așa mi-am dat seama că nu sunt singur și că, de fapt, există un întreg domeniu care se luptă cu acest cuvânt în fiecare zi. Nu e bun conceptul/ Nu e bun mesajul/ Nu e bine targetat – Sună cunoscut? Aici am învățat să scurtez drumul către “Da!”, să îmi aleg ținte mai mari la care să ajung din mai puține încercări. #Eficient. Aici am învățat să nu fug de juniorat. Succesul nu mai e o întâmplare când îți antrenezi imaginația. #juniorii

Anul acesta, Golin este No.1 în Topul PR România by Biz & Unlock Market Research pentru al patrulea an consecutiv. Este asta o surpriză când ai în echipă oameni care nu sunt încurcați de “Nu-uri”?

Oamenii care își imaginează victoria o vor găsi mereu după ultimul “Nu!”. Așa că, Golin, oricâte premii ai adunat în vitrină, tot va fi loc pentru următoarele. Felicitări!

Stii legenda aceea cu personajul acela voios care facea intr-o zi cat altii in sapte?https://suntjuniordigital.wordpress.com/

Posted by Alin Gabriel Grămescu on Wednesday, March 16, 2016

Cu surorile mele!

Posted by Alin Gabriel Grămescu on Thursday, March 10, 2016

Share: