Studentul

 

Ne-am născut într-o țară  bolnavă.

Am dobândit o atitudine indiferentă  ce se manifestă  în întreaga societate.

Suntem competitivi, dar nu cu noi, ci față  de ceilalți.

Imităm!

Suntem îngropați în atâtea forme, că am uitat care ne este fondul românesc.

Ne-am îndepărtat unul față de altul.

Oare am uitat cu toții ce reprezintă familia? Prima noastră echipă..

Generația noastră are nevoie de valori.

Generația noastră are nevoie de modele, de inițiative, de o viziune comună si o mare echipă care să facă echipă cu generația următoare.

Hai să ne trezim!

Pentru că este timpul să vedem dincolo de simpatii – în profunzime.

E timpul ca la unison să spunem, să strigăm: “Ați dat de naiba voi, ciocoilor, pentru că ne vindeți viitorul pentru mâine.”

E timpul să colaborăm, să înlăturăm formele ce au acoperit esența românească..

Generația noastră nu este de vânzare.

 

Studentul – film înscris în concursul de scurtmetraje anticoru…

Studentul – film înscris în concursul de scurtmetraje anticorupție Once Upon A Time in Romania (www.onceinromania.ro) de Alin-Gabriel Grămescu."O stare de nemulțumire combinată cu determinare, speranță și putere. Discursul “Studentul” încurajează înțelegerea în profunzime a situației în care se află țara noastră. Suntem în momentul în care simpatiile pentru o anumită formațiune politică nu ne mai ajută. Este necesară o participare activă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor. Hai să ne trezim! Fond, etică, corupție și funcționarism sunt doar câteva dintre conceptele care au creat mesajul acestui discurs", ne scrie Alin.Concursul de scurtmetraje anticorupție este organizat de Inițiativa România și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.Parteneri media: VICE România, IQads, ROCK FM. Parteneri premii: Ambasada Franței și Institutul Francez, Borsec.

Posted by Inițiativa România on Tuesday, December 12, 2017